Den Haag houdt hackathon voor ouderenzorg

Dit artikel delen:

De gemeente Den Haag organiseert van 2 tot 7 oktober 2016 een hackathon voor de verbetering van ouderenzorg. Uit die wedstrijd moeten creatieve ict-oplossingen naar voren komen die de zorg aan ouderen verbetert. Doel is om ouderen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen door hen toegang te bieden tot de juiste ondersteuning.

Met de hackathon wil de gemeente bijdragen aan toegankelijke, betaalbare en goede zorg en ondersteuning voor ouderen. Het roept mensen die met ouderen werken, ict'ers en hulpverleners op om deel te nemen.

De gemeente licht in een aankondiging van de hackathon het evenement toe: 'Uitgangspunt is dat ouderen de regie houden en zelf verantwoordelijk blijven voor hun leven. Deze ambitie leidt tot verschillende uitdagingen en kansen voor de nabije toekomst.' De gemeente organiseert een hackathon om een aantal van die uitdagingen aan te gaan en deze om te zetten in concrete oplossingen.

Op basis van bestaande en nieuwe uitdagingen in de ouderenzorg en het ouderenwelzijn gaan drie interdisciplinaire teams van vijf hackers oplossingen ontwikkelen. De gemeente: 'Als u werkt in de zorg- of welzijnssector (als professional, eindgebruiker, ondernemer, adviseur maar bijvoorbeeld ook als mantelzorger of vrijwilliger) en uitdagingen/problemen bent tegengekomen die aangepakt kunnen worden tijdens de hackathon.' Alle uitdagingen en problemen worden geëvalueerd, waarbij maximaal zes verschillende uitdagingen/problemen op een shortlist worden geplaatst.

Indiërs

De hackathon is onderdeel van een samenwerkingsverband dat de gemeente is aangegaan met India. De gemeente: 'Kennis en ervaringen worden uitgewisseld, onder andere in het thema zorg. Er sluit tijdens de innovatieweek dus ook een aantal hackers uit India aan.' De voertaal tijdens de hackathon is om die reden zoveel mogelijk in het Engels

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-22T10:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.