Oogziekenhuis sluit ZIS/EPD-contract met CSC

Dit artikel delen:

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft een handtekening geplaatst onder een nieuwe zis/epd-overeenkomst met CSC Nederland. Het contract omvat CSC Care Solutions, inclusief hosting en technisch applicatiebeheer. Het is de bedoeling om de ict-oplossing medio 2017 in het ziekenhuis in gebruik te nemen.

Nico Klay, voorzitter raad van bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam: ‘Het Oogziekenhuis is een gespecialiseerde leverancier van oogheelkundige zorg. Met de keuze voor CSC Care Solutions heeft Het Oogziekenhuis een ict-oplossing die aansluit bij onze specifieke oogheelkundige activiteiten en ambities voor de toekomst. In CSC vinden wij een partner met een gezamenlijke ambitie tot innovatie in de gezondheidszorg.’

Open architectuur

Het in Utrecht en Leiden gevestigde CSC gaat voor Het Oogziekenhuis Rotterdam de hosting en het technisch applicatiebeheer van de aangekochte ict-oplossing verzorgen. Dit betekent dat er geen investeringen in ict-infrastructuur of extra migratietrajecten nodig zijn. De totaaloplossing kent daardoor een transparante kostenopbouw.

CSC’s zis/epd-oplossing is gericht op gegevensuitwisseling en is goed koppelbaar met andere ict-oplossingen en met specifieke oogheelkundige medische apparatuur. CSC Care Solutions is volgens de ict-leverancier een flexibele oplossing, die per module of in zijn geheel kan worden afgenomen en ingezet. De oplossing is open van architectuur en daardoor eenvoudig in te passen in het bestaande ict-landschap van het ziekenhuis, aldus CSC.

Oogheelkunde

Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt gespecialiseerde oogheelkunde en innovatie. Het ziekenhuis is oprichter van de World Association of Eye Hospitals, een wereldwijde vereniging van gespecialiseerde zorgverleners in de oogheelkunde. Jaarlijks worden in Het Oogziekenhuis Rotterdam twaalfduizend operaties uitgevoerd en 135.000 patiënten poliklinisch behandeld. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-16T10:43:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.