JBZ beheert patiëntgegevens met Forcare

Dit artikel delen:
medische afspraak

Softwareontwikkelaar Forcare uit Zeist levert een Healthcare Enterprise (IHE) XDS-platform en een VNA (Vendor Neutral Archive) aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Hiermee kan het ziekenhuis uit Den Bosch zijn patiëntgegevens integraal beheren en delen. Dit met het doel om de patiëntenzorg te verbeteren en regionale samenwerking te intensiveren.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis nam in de zomer van 2016 het nieuwe epd-systeem Hix van Chipsoft in gebruik. Met het IHE XDS-platform en het VNA van Forcare wil het een volgende stap in de digitalisering zetten.

XDS is één van de technische profielen van Integrating the Healthcare Enterprise (IHE). Die organisatie, een initiatief van professionals en gebruikers van ict in de gezondheidszorg, heeft als doel om informatie-uitwisseling via computersystemen binnen de zorg te verbeteren. Onlangs koos het Radboudumc ook voor deze oplossing.

Het JBZ zet het VNA in voor de opslag van alle (beeld)gegevens in het ziekenhuis, gecombineerd met een IHE XDS-platform voor beheer, integratie en ontsluiting. Met deze nieuwe producten wil het ziekenhuis de zorg beter en efficiënter maken en de interne en externe samenwerking met ketenpartners versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-23T09:13:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.