IJsselland Ziekenhuis verruilt SAP voor Chipsoft

Dit artikel delen:

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel stapt over van een elektronisch patiëntendossier (epd) en een ziekenhuis informatie systeem (zis) van SAP naar een epd/zis van ChipSoft. Het kiest voor het epd/zis HiX. Dat vervangt het zis IS-H van SAP en het epd i.s.h.med van Cerner (voorheen Siemens). Op 13 oktober 2016 zijn de handtekeningen gezet onder een contract.

Het IJsselland Ziekenhuis kiest voor een gefaseerde implementatie. In december 2016 begint het met de implementatie van het Patiënt Data Management Systeem (PDMS) van HiX. PDMS ondersteunt de zorg op kritieke afdelingen. Voor de zomer van 2017 moet het systeem zijn ingevoerd op de afdelingen Intensive care en Operatie kamer. Het nieuwe epd/zis werkt in combinatie met het planningssysteem dat al op de operatiekamers in gebruik is.

Aan het eind van 2017 start de volledige implementatie van HiX. De ingebruikname van het nieuwe epd/zis staat gepland voor 2018.

In de keuze voor het epd/zis van Chipsoft is rekening gehouden met de uitwisseling van gegevens tussen de ziekenhuizen in de regio. IJsselland Ziekenhuis licht toe: 'Samenwerking tussen ziekenhuizen wordt steeds belangrijker. Het veilig en snel kunnen uitwisselen van patiëntgegevens maakt daarvan een essentieel onderdeel uit. Doordat het IJsselland Ziekenhuis straks, net als vrijwel alle andere ziekenhuizen in de regio Rotterdam, werkt met Hix wordt dat gemakkelijker.

Chipsoft

Het zis/epd van ChipSoft, HiX, wordt door de leverancier in de markt gezet als totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. 'Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren', stelt de leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zorgelijke ontwikkeling als ziekenhuizen hetzelfde pakket gaan selecteren om informatie uit te kunnen wisselen met andere ziekenhuizen. Dan gaat er toch echt iets mis en dient de ACM en/of de overheid snel wakker te worden. Er is al niet zoveel concurrentie op deze markt en Chipsoft is al niet de minst arrogante leverancier.

Nog nieuws van Chipsoft: HIX werkt op vaste en mobiele devices. Toch even gezocht, maar geen IOS apps bekend van Chipsoft?
Er wordt nog wel gezocht naar IOS ontwikkelaars, dus dit is nog even hope before hype.

En verder eens met Peter, je moet data uit kunnen wisselen, ongeacht de applicatie. Nog een weg te gaan in op dit gebied. Raar dat de IHE XDS standaard nog niet veel wordt gebruikt. Kennelijk stellen ziekenhuizen dit niet als eis bij hun uitvraag
https://www.nictiz.nl/standaarden/xds

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-17T14:18:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.