ICT-bedrijven op handelsmissie naar Japan

Dit artikel delen:

Een groep van dertig Nederlandse bedrijven, universiteiten en kennisinstellingen gaat van 18 tot 22 oktober 2016 op handelsmissie naar Japan. Onder de deelnemers aan die economische missie is een aantal ict-bedrijven, -onderwijsinstellingen en -kennisorganisaties. Kansen liggen vooral in de zorg, sport en datawetenschap.

De missie wordt ondersteund door minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zal onder meer aanwezig zijn bij een groot sportcongres dat de aftrap vormt voor de organisatie van de Olympische Spelen die in 2020 in Tokio worden gehouden. Japan heeft tot doel om van dat evenement de innovatiefste Spelen ooit te maken.

VWS: 'De missie is gericht op bedrijven in de sectoren sport, life sciences en health. Deze ambitie biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die producten en diensten kunnen leveren op het gebied van bouwen op water, efficiënt energiegebruik, constructie en inrichting van duurzame en multifunctionele (sport) infrastructuur, veiligheidsvraagstukken en het coördineren van grote groepen mensen zoals sporters en toeschouwers.'

Een ander deel van de handelsmissie is gericht op vergrijzing. VWS: 'Japan en Nederland staan voor een vergelijkbare uitdaging als het gaat om de vergrijzing. Japan is zelfs het land met de hoogste levensverwachting ter wereld. Er is grote behoefte in Japan aan innovaties die enerzijds de kwaliteit van de zorg verhogen en anderzijds kostenbeheersend werken.'

e-health

Volgens VWS lopen Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van sport, life sciences en health hierin voorop en hebben als het gaat om innovaties en e-health Japan veel te bieden. De missie richt zich onder andere op personal health records, telemedicine en e-diagnostics.

Deelnemers zijn onder meer; TU Delft, IBM Nederland, Philips, verschillende instellingen voor toegepaste wetenschappen, en verschillende ict-bedrijven die zich bezighouden met toepassingen voor de zorg en sport.

De handelsmissie is een vervolg op een handelsmissie in november 2015 van premier Rutte. Die was georganiseerd rond het thema ‘Smart Urban Solutions for Tokyo 2020'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-18T09:09:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.