ADRZ start op tijd met ERP-oplossing VCD

Dit artikel delen:

Het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) is gestart met het enterprise resource planning (erp)-softwarepakket Vidaví van leverancier VCD Healthcare, onderdeel van de VCD IT Groep uit Groningen. Het ziekenhuis gebruikt het erp-systeem voor zijn logistieke processen. Volgens ADRZ is het systeem binnen de gestelde tijd en het budget opgeleverd.

ADRZ heeft locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee, het kent acht verschillende voorraadhoudende magazijnen, onder andere op de OK’s in Goes en Vlissingen. Vidaví ondersteunt de logistieke processen van het ziekenhuis. Namens negentig afdelingen en twintig externe klanten kunnen zo’n 450 decentrale aanvragers artikelen en diensten aanvragen.

Autorisatie van aanvragen en van facturen wordt geregeld met Vidaví. Ook kent ADRZ zestig kasten met grijpvoorraad die op basis van barcodescanning aangevuld worden. Bij het ADRZ is de erp-oplossing Vidaví via Medscan gekoppeld aan het ziekenhuisinformatiesysteem van Chipsoft.

Barcode

ADRZ beweert het eerste ziekenhuis te zijn waar gebruikte materialen, zoals implantaten, direct na de ingreep met een barcodescanner worden afgeboekt. Met andere woorden: door één actie worden de artikelgegevens en bijbehorende lotnummers aan de patiënt gekoppeld. Gelijktijdig wordt ook de voorraad Vidaví bijgewerkt en vervolgens kan er worden bijbesteld. Dit soort zaken in OK's wordt voornamelijk nog handmatig en via papier afgehandeld, aldus VCD. 

Het pakket van de erp-leverancier is eerder dit jaar ook door het Elkerliek-ziekenhuis in Helmond in gebruik genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-24T11:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.