Máxima Medisch Centrum start innovatiecentrum

Dit artikel delen:
Innovatie

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) start de MMC Incubator. Dat centrum is gevestigd op de Health Innovation Campus (HIC) in Veldhoven en moet vernieuwingen in de zorg realiseren en technologische innovaties sneller naar de markt brengen.

De MMC Incubator, op 1 november 2016 geopend op de Health Innovation Campus, is een omgeving waar (jonge) ondernemers, medisch professionals en business experts elkaar kunnen ontmoeten en verbinden. Hier moeten ideeën voor de zorg verder richting de markt ontwikkeld worden. Er zijn al een aantal ondernemingen gevestigd in de MMC Incubator. Het betreft onder meer Nemo Healthcare, VisitU en het researchprogramma Impuls van Philips.

Het doel van MMC Incubator is om een bijdrage aan de zorgkwaliteit te leveren en zorginnovaties te stimuleren. Dat moet leiden tot een economische impuls rondom innovaties in de zorg. MMC en HIC doen dit in samenwerking met regionale partners, zoals Brainport Development en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

MMC Inc.

Naast MMC Incubator wordt ook MMC Inc. opgericht. Het is een netwerk van (medisch) specialisten, business developers, investeerders en coaches. Zij helpen deelnemers aan de MMC Incubator om (zorg)innovaties verder naar de markt begeleiden.

Deelnemers van MMC Inc. komen uit het netwerk van Health Innovation Campus en zijn onder meer werkzaam bij het Máxima Medisch Centrum, Brainport Development, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Slimmer Leven 2020, TU Eindhoven, regionale overheden, kennisinstellingen en financierders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-08T10:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.