CWZ kiest HiX-EPD van ChipSoft

Pinkroccade fungeert als implementatiepartner

Dit artikel delen:
Arts met stethoscoop

Het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) kiest voor het HiX-programma van de Nederlandse leverancier ChipSoft voor zijn elektronisch patiëntendossier. HiX staat voor ‘Healthcare Information X-change’. Eerder wilde het hospitaal in zee gaan met Epic-software, maar daar zag het afgelopen voorjaar vanaf.

De overgang naar het nieuwe elektronisch patiëntendossier is een omvangrijke operatie, die ongeveer een jaar tijd in beslag neemt. Hiermee zet het ziekenhuis naar eigen zeggen een grote stap voorwaarts in de digitalisering van zorgprocessen. Zorgautomatiseerder PinkRoccade biedt gedurende het gehele epd-implementatietraject ondersteuning in zowel datamigratie als projectmanagement voor conversie. 

Epic-software

Het ziekenhuis wilde overgaan op Epic-software, omdat het Radboudumc daar ook mee werkt. Deze keuze was mede ingegeven doordat het de onderlinge samenwerking zou bevorderen. Beide ziekenhuizen wisselen namelijk veel patiënten uit, zo meldde De Gelderlander dit voorjaar. De onderhandelingen ketsten af, omdat het computerprogramma voor het CWZ volgens bestuurder Ton Poos te duur werd. Ook zou de privacy van de patiëntengegevens onvoldoende gegarandeerd kunnen worden. Een andere reden was dat het HiX relatief makkelijk en snel is in te voeren. Bij het Radboudumc hadden artsen en verpleegkundigen na een half jaar nog steeds moeite met de vaak ingewikkelde gebruiksmogelijkheden van Epic, zo wist de regionale krant.

Zorgautomatiseerder Pinkroccade Healthcare valt samen met Pinkroccade Local Government onder één business unit van de Nederlandse holdingmaatschappij Total Specific Solutions (TSS). Het bedrijf wordt geleid door Han Knooren. Bij Pinkroccade Healthcare werken vierhonderd medewerkers, Pinkroccade Local Government heeft driehonderd mensen in dienst. 

CWZ is het ziekenhuis voor de regio Nijmegen met achtentwintig medisch specialismen, acht paramedische afdelingen en vijf specifieke afdelingen als spoedeisende hulp en intensive care. Bijna vierduizend medewerkers en vele vrijwilligers werken in het ziekenhuis. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-20T09:53:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.