MI Consultancy implementeert EPD bij SCA

Dit artikel delen:
Arts

Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) maakt vanaf 2016 gebruik van het elektronisch patiëntendossier (epd) van MI Consultancy. Hierin zijn onder meer de meetresultaten van echo's en ecg-scans zichtbaar. Bovendien kan de stichting met het epd de zorgplanning en facturatie regelen.

Stichting Cardiologie Amsterdam gebruikt het ‘Neo ZIS|EPD’ van het Katwijkse softwarebedrijf. Dat pakket levert ook functionaliteiten voor de zorgplanning, de financiële administratie en de diagnosebehandelingcombinatie (DBC)- en DOT (DBC’s op weg naar Transparantie)-registratie. Daarnaast gebruikt SCA een echo- en ecg-koppeling. Hiermee kunnen behandelaars de testresultaten in de patiëntendossiers inzien.

Mattie Pieterse, bestuurder van SCA, legt uit: ‘Wij werken volgens het ‘one stop shop’-principe, wat voor de patiënt inhoudt dat alles in één setting geanalyseerd kan worden. Anamnese, lichamelijk onderzoek, ecg, laboratoriumonderzoek, echocardiografie en ergometrie moeten allemaal binnen één systeem inzichtelijk zijn.’

Zorg & ICT 2017 / De patiënt als partner

Zorginstellingen moeten steeds meer vanuit de behoefte van de patiënt gaan denken. Met alle gevolgen van dien. Van sociale innovatie tot bedrijfsvoering en IT. Op de vakbeurs Zorg & ICT 2017 staat dit jaar het thema ’De patiënt als partner’ centraal. Laat u zich ook inspireren van 14 t/m 16 maart 2017? Zet Zorg & ICT 2017 in uw agenda. Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.zorg-en-ict.nl. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-31T11:04:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.