FocusCura zet Cisco Spark in voor videodokter

Dit artikel delen:
FocusCura zet Cisco Spark in voor videodokter-diensten

Het Nederlandse zorginnovatiebedrijf FocusCura heeft de Spark-oplossing van ict-leverancier Cisco in zijn eHealth-producten geïntegreerd. Hiermee kunnen zorgverleners een videodokter-dienst aanbieden en zorg op afstand bevorderen. De komende maand nemen de eerste Nederlandse zorginstellingen, zoals UMC Utrecht en het Deventer Ziekenhuis, het product in gebruik.

FocusCura levert eHealth-producten voor telemonitoring en beeldzorg. Het heeft Spark, een samenwerkings- en communicatieplatform van Cisco, geïmplementeerd in zijn producten om telezorg mogelijk te maken. ‘Met de integratie van Spark willen we zorgorganisatie in staat stellen om de zorg van de wachtkamer naar de huiskamer te brengen’, vertelt Ronald Scheffer, internationaal business development directeur bij FocusCura. ‘Patiënten kunnen vierentwintig uur per dag thuis in de gaten worden gehouden met een mobiel videogesprek wanneer dat nodig is. Bovendien is overleg met specialisten in het ziekenhui sdoor zorgverleners mogelijk via beeldcontact.’

De komende maand starten de eerste zorgorganisaties met het gebruik van de videodokter-dienst. Het betreft onder meer UMC Utrecht, het Deventer Ziekenhuis, de MC Groep, het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Siza, huisarts Bart Timmers en ZZG Zorggroep. In de loop van 2017 worden de producten voor alle Europese FocusCura-klanten beschikbaar gesteld.

FocusCura

FocusCura is in 2003 opgericht door Daan Dohmen en levert eHealth-producten voor telemonitoring en beeldzorg. Het bedrijf telt honderdtwintig medewerkers, verspreid over kantoren in Amsterdam en Driebergen. De onderneming ontwikkelt zorginnovaties en claimt samen te werken met ruim honderd zorgorganisaties in binnen- en buitenland. 

Zorg & ICT 2017

Zorginstellingen moeten steeds meer vanuit de behoefte van de patiënt gaan denken. Met alle gevolgen van dien. Van sociale innovatie tot bedrijfsvoering en IT. Op de vakbeurs Zorg & ICT 2017 staat dit jaar  het thema ’De patiënt als partner’ centraal. Laat u zich ook inspireren van 14 t/m 16 maart 2017? Zet Zorg & ICT 2017 in uw agenda. Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.zorg-en-ict-nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-21T10:15:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.