IJsselland Ziekenhuis kiest voor Aruba en Zetacom

Dit artikel delen:
cloud computing in de zorg

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel beschikt over een nieuwe netwerkomgeving. Deze is ingericht door HPE-onderdeel Aruba en systeemintegrator Zetacom. De door Zetacom geïmplementeerde Aruba Mobile First-architectuur is een gecombineerd bedraad en draadloos netwerk, bestaande uit toegangspunten, mobiliteitscontrollers en switches van Aruba.

Het Aruba AirWave Network Management-platform is ingezet voor het beheer van de volledige omgeving (bedraad en draadloos), en Aruba ClearPass geeft elke aangesloten gebruiker machtigingen op maat. Door Aruba op het hele ziekenhuisterrein te gebruiken, kan het IJsselland Ziekenhuis bedrijfskritieke netwerken nog beter beveiligen en de toegang van patiënten en bezoekers eenvoudig beheren, stellen Zetacom en Aruba.

Netwerkinfrastructuren

Dankzij het nieuwe netwerk kan het IJsselland Ziekenhuis naar eigen zeggen voldoen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan veilige en stabiele netwerkinfrastructuren. Het ziekenhuis kan essentiële applicaties en ziekenhuisdiensten naar apparaten van medewerkers, patiënten en bezoekers sturen. Zo kunnen zij overal, op elk moment en met ieder apparaat toegang krijgen tot de juiste informatie. Ook is de nieuwe infrastructuur geschikt om nieuwe toepassingen te introduceren. Hierbij gaat het om zaken tracking en tracing, routebepaling voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

‘We weten uit ervaring dat Aruba betrouwbare en veilige oplossingen kan bieden, en we hebben er vertrouwen in dat we onze patiënten en collega’s hiermee de moderne omgeving kunnen bieden die ze nodig hebben en verwachten’, aldus Gert van Zuylen, coördinator it-technisch beheer van het IJsselland Ziekenhuis. ‘Onze telefonie wordt al verzorgd door Zetacom, dat al veel ervaring heeft in de zorg. Ze hebben deze ervaring toegepast om een flexibel netwerk te ontwerpen’, besluit Van Zuylen.  

Zetacom levert communicatieoplossingen en is gespecialiseerd in bedrijfstelefonie, zorg-alarmeringssystemen, spraak over wlan, locatiebepalingssystemen, mobiele telefonie en unified communications. Er werken zo'n 140 medewerkers bij het bedrijf met naast Zoetermeer vestigingen in Bleiswijk (logistiek) en ’s- Hertogenbosch (trainingscentrum). Tot de opdrachtgevers behoren onder andere diverse ziekenhuizen en zorginstellingen.

Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise, is leverancier van netwerkoplossingen. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Californië. Bij de onderneming werken in totaal zo’n vierduizend mensen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Amstelveen.

Zorg & ICT 2017

Zorginstellingen moeten steeds meer vanuit de behoefte van de patiënt gaan denken. Met alle gevolgen van dien. Van sociale innovatie tot bedrijfsvoering en IT. Op de vakbeurs Zorg & ICT 2017 staat dit jaar  het thema ’De patiënt als partner’ centraal. Laat u zich ook inspireren van 14 t/m 16 maart 2017? Zet Zorg & ICT 2017 in uw agenda. Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.zorg-en-ict.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-24T09:28:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.