Bluebee zet IBM in voor snellere diagnoses

Dit artikel delen:
Arts

Het Nederlands biotechbedrijf Bluebee kiest voor cloudoplossingen van IBM om genetische data van patiënten op te slaan, te verwerken en analyseren. Dit moet bijdragen aan een nauwkeuriger genetisch profiel van mensen.

Bluebee levert een cloudplatform waar grote hoeveelheden genetische data verwerkt en geanalyseerd worden. Hiermee kunnen onderzoekscentra en klinische laboratoria het genetisch profiel van mensen in kaart brengen. Dit met het doel om een beter inzicht in mogelijke gezondheidsrisico’s te krijgen, sneller de juiste diagnose te stellen en om meer kennis over ziektes met een genetische basis, zoals diabetes, kanker of zeldzame ziektes te verzamelen.

Verwacht wordt dat het gebruik van genetische data binnen de zorgsector exponentieel zal groeien zodra behandelingen van ziektes beter afgestemd kan worden op de individuele patiënt. Om deze groei van data op te vangen, zocht het bedrijf uit Rijswijk een cloudoplossing voor de verwerking en opslag van data op de langere termijn.

IBM

Het biotechbedrijf koos voor diverse IBM-producten, waaronder het Bluemix-platform voor de verwerking van de genetische gegevens, de Cloud Object Storage voor het analyseren van grote hoeveelheden ongestructureerde data en Aspera voor een versnelling van de gegevensoverdracht van lab- en testresultaten.

‘We kunnen met de inzet van de IBM-producten onze klanten de mogelijkheid bieden om de doorlooptijd van hun gegevensanalyse aanzienlijk te verkorten. Zo levert de diagnostiek van kanker nu al zeven keer sneller resultaat op dan in een klassieke in-house opstelling’, vertelt Kurt Florus, cto bij Bluebee. ‘Bovendien beheert IBM wereldwijd meer dan vijftig datacenters. Hiermee kunnen onze klanten hun genetische data in hun eigen regio opslaan, iets wat een vereiste kan zijn vanwege de daar geldende wet- en regelgeving.’

Zorg & ICT 2017

Zorginstellingen moeten steeds meer vanuit de behoefte van de patiënt gaan denken. Met alle gevolgen van dien. Van sociale innovatie tot bedrijfsvoering en IT. Op de vakbeurs Zorg & ICT 2017 staat dit jaar  het thema ’De patiënt als partner’ centraal. Laat u zich ook inspireren van 14 t/m 16 maart 2017? Zet Zorg & ICT 2017 in uw agenda. Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.zorg-en-ict-nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-24T10:13:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.