Aruba en SecureLink voorzien CWZ van nieuw netwerk

Dit artikel delen:

Het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) heeft een nieuw draadloos netwerk. Dit biedt toegang tot digitale patiëntendossiers en heeft een veilige, draadloze toegang voor toekomstige netwerkgebaseerde diensten voor patiënten, bezoekers en medewerkers. In 2014 stelde CWZ zich ten doel om een draadloze strategie voor het hele ziekenhuisterrein te implementeren. In een later stadium werden Aruba en SecureLink gekozen als technologie- en beveiligingspartners voor het project.

Tot voor kort bestond het CWZ-netwerk uit tweehonderd draadloze toegangspunten, verspreid over alle gebouwen op het terrein, dat zo'n 1,6 vierkante kilometer beslaat. Die zorgden voor een instabiele dekking en een netwerk dat onvoldoende in staat was om de services te ondersteunen die de zorgmedewerkers en patiënten nodig hadden. Inmiddels zijn er vijfhonderd access points in de gebouwen van het CWZ-terrein geplaatst. Wanneer de technologieoplossing van het ziekenhuis is voltooid, zullen dat er negenhonderd zijn.

CWZ is het ziekenhuis voor de regio Nijmegen met achtentwintig medisch specialismen, acht paramedische afdelingen en vijf specifieke afdelingen als spoedeisende hulp en intensive care. Bijna vierduizend medewerkers en vele vrijwilligers werken in het ziekenhuis.

Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise, is leverancier van netwerkoplossingen. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Californië. Bij de onderneming werken in totaal zo’n vierduizend mensen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Amstelveen.

SecureLink is opgericht in 2003 en beschikt over 550 medewerkers verspreid over kantoren in Nederland (Sliedrecht, Amersfoort en Amsterdam), België (Nivelles en Wommelgem), Zweden (Malmö, Gothenburg en Stockholm),  Denemarken (Aarhus, Copenhagen), Noorwegen (Billingstad en Oslo) en het Verenigd Koninkrijk (Londen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-06T08:49:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.