Promedico en Care2U zorgen voor gezondheidsportaal

Dit artikel delen:

Angelique Bonte, directeur van Medicinfo, en Michiel Boerkamp, directeur van Care2U, tekenen het overnamecontract van Mijn GezondheidsPlatform.

Zorgautomatiseerder Promedico en dochteronderneming Care2U nemen Mijn GezondheidsPlatform over van Medicinfo. Dit in 2011 gestart online-platform ondersteunt de zelfzorg van patiënten. Medicinfo zocht naar it-partners die het portaal kunnen opschalen en doorontwikkelen. Circa dertienduizend personen maken gebruik van de zelfzorgsite.

In Mijn GezondheidsPlatform zit zowel coaching bij één of meerdere chronische aandoeningen als begeleiding bij leefstijlverbetering verankerd. Het platform was onderdeel van Medicinfo, dat diensten levert op basis van zelfmanagement, e-zorg en empowerment.

Directeur van Medicinfo Angelique Bonte: 'Wij wilden de techniek overdragen aan een partij met de specialistische kennis en kunde om de opschaling en doorontwikkeling van het platform te realiseren. In Promedico en Care2U vonden wij de geschikte partners.'

Het Utrechtse Promedico en Care2U uit Oirschot beschouwen de overname als een stap om verder te groeien als softwareleveranciers die gezamenlijk werken aan een geïntegreerde, regionale oplossing voor de eerstelijnszorg. Promedico is al ruim dertig jaar actief in dit veld met een huisartsen- en een apothekersinformatiesysteem. 

Meerderheidsbelang

Eerder dit jaar nam het bedrijf al een meerderheidsbelang in Care2U, dat het gelijknamige ketenondersteuningsysteem levert. Promedico nam in 2015 een minderheidsbelang in dit ketenbeheersoftwarebedrijf.

Michiel Boerkamp, directeur van Care2U, is verheugd met de overname van Mijn GezondheidsPlatform: 'Er wordt al jaren geroepen dat de patiënt centraal moet staan, maar in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. Mijn GezondheidsPlatform betrekt de patiënt écht bij het behandelproces en een gezonde leefstijl, en dat is onmisbaar in een regionale oplossing.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-06T16:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.