KPN Ventures investeert in alarmeringssysteem Sensara

Dit artikel delen:
medische afspraak

De investeringstak van KPN, KPN Ventures, levert kapitaal aan Sensara, een Rotterdamse ontwikkelaar van een intelligent alarmeringssysteem voor preventieve ouderenzorg. De investering van KPN Ventures is onderdeel van een grotere financieringsronde van in totaal 3,8 miljoen euro. Van Herk Ventures en het management van Sensara zijn de andere investeerders.

Sensara combineert slimme sensoren met intelligente zelflerende software die continu het activiteitenpatroon registreren en zorgverleners en familieleden attenderen op ongebruikelijke situaties - en alarm slaan als er iets mis is.

Reinout Engelberts, ceo van Sensara: ‘Er is een grote behoefte van zorginstellingen voor ouderen, lokale overheden en verzekeringsmaatschappijen aan preventieve gezondheidszorg. Een slim alarmeringssysteem kan hieraan bijdragen. Dankzij de investering kunnen we onze sales vergroten, onze producten continue verder ontwikkelen en onze klantenservice verbreden. Daarnaast kunnen we ook de eerste stappen nemen naar het buitenland.’   

Sensara is opgericht in 2013 als een spin-off van TNO. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam.

KPN Ventures, gevestigd in Rotterdam, richt zich op Europese bedrijven die zich focussen op IoT, connected home, digital health, cybersecurity, mobile services, cloud computing en data-analytics. Het bedrijf investeerde eerder in onder meer Actility, EclecticIQ, SecurityMatters, Viloc en CardioSecur. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-11T11:22:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.