Topicus neemt Netq Healthcare over

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Ict-dienstverlener Topicus uit Deventer heeft een meerderheidsbelang van 51 procent genomen in softwareleverancier Netq Healthcare. Dit bedrijf uit Amsterdam levert monitoring-softwareprogramma’s voor de gezondheidszorg. Met de overname versterkt Topicus zijn positie in de zorgsector. Naar aanleiding van de overname trekt Leon Sijbers zich terug uit de Netq-directie en draagt hij het stokje over aan oprichter Ronald Zwartkruis.

Netq Healthcare is in 2008 opgericht en zegt inmiddels met zijn software zo'n dertigduizend zorgprofessionals te ondersteunen. Die monitoren met het online cliëntvolgsysteem van Netq ruim 310.000 cliënten. Topicus is naast de zorg actief in het onderwijs, de lokale overheid en het financiële wezen.

Topicus ondersteunt met ketencommunicatie, patiëntdossiers en financiële afhandeling van de zorg voornamelijk zorgprofessionals en cliënten in de eerstelijnszorg; Netq faciliteert met name zorgverleners en cliënten in de tweedelijnszorg, zoals de GGZ-markt en zorgaanbieders van medisch specialistische zorg.  

Beide bedrijven verwachten door de krachtenbundeling de data-analyses en de daarbij behorende rapportages voor zorgprofessionals en cliënten te kunnen verbeteren. Uiteindelijke doel is de zelfredzaamheid van patiënten te vergroten, onder meer bij het maken van belangrijke zorgbeslissingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-06T08:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.