Tunstall levert zorgoplossing aan Thuisgenoten

De CareCom-app.

Connected health-specialist Tunstall levert de cloudoplossing CareCom Hosted Service aan twee locaties van zorginstelling Thuisgenoten. Per december wordt op de nieuwbouwlocatie Slangenbeek te Hengelo de nieuwe cloudoplossing in gebruik genomen waarna ook ‘t Lemenschoer te Haaksbergen zal volgen. Met de nieuwe oplossing zijn bewoners en zorgpersoneel volgens de partijen verzekerd van een veilige woon- en werkomgeving.

‘In Tunstall hebben wij een betrouwbare partner gevonden’, licht Jan Torny, algemeen directeur van Thuisgenoten, toe. ‘De samenwerking stelt onze bewoners in staat zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, met alle zorg die zij nodig hebben met optimale veiligheid, privacy en ruimte om hun eigen leven te leiden. Daarnaast ondersteunt het ons zorgpersoneel met een efficiënte zorgverlening.’

De CareCom Hosted-oplossing van Tunstall is ontwikkeld voor (kleinschalige) wooncomplexen, zorgcentra en verpleeghuizen en is flexibel van opzet. Zo zijn naast de alarmering ook positiebepaling en Leefcirkels (dwaalgedragmonitoring) geïntegreerd en is het systeem eenvoudig uit te breiden met extra draadloze sensoren, voor bijvoorbeeld valdetectie. Ook kan een zorgverlener gebruikmaken van de oplossing door binnen het gehele complex te kunnen alarmeren bij een calamiteit. Daarnaast kunnen zij na verificatie van camerabeeld middels de CareCom-app op hun smartphone de centrale toegangsdeur van de locatie ontgrendelen. 

Introductie

’Wij zijn trots dat Thuisgenoten voor ons als partner heeft gekozen’, aldus Mark van der Pluym, algemeen directeur Tunstall. ‘De start van onze samenwerking is direct ook de introductie van onze CareCom Hosted-oplossing in Nederland. Hiermee komen wij tegemoet aan de klantvraag naar flexibele oplossingen voor kleinschalige wooncomplexen.’

Het van oorsprong Deense Tunstall levert connected healthcare-oplossingen en heeft in Nederland een vestiging in Barneveld.

Thuisgenoten biedt alle vormen van thuiszorg, op het hoogste niveau. Van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleging en verzorging. Wanneer thuis wonen (tijdelijk) niet mogelijk is, verzorgen zij cliënten in kleinschalige woon-zorglocaties in Almelo, Wierden en Vroomshoop. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almelo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-08T10:10:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.