Chipsoft levert gezamenlijk epd aan vier ziekenhuizen

Dit artikel delen:
Puzzelstukjes

Chipsoft implementeert zijn elektronisch patiëntendossier (epd) bij vier ziekenhuizen van de Coöperatie Zorg op Zuid. Die zelfstandig opererende ziekenhuizen uit Zuid-Holland maken gezamenlijk gebruik van het epd. Dit betekent dat ze met één database en één beheerorganisatie werken. Het epd is sinds 6 oktober dit jaar live.

Patiënten van de Coöperatie Zorg op Zuid worden steeds vaker behandeld in meer dan één van de aangesloten ziekenhuizen. Via een gezamenlijk epd is de data beschikbaar voor alle betrokken specialisten en verpleegkundigen. Dit draagt volgens de organisatie bij aan een betere kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid.

Voor Chipsoft was het voor het eerst dat zij een gezamenlijk epd implementeerde bij meerdere bedrijven. In totaal zijn gegevens van bijna drie miljoen patiënten overgezet naar het nieuwe systeem. 

Pathologie

De integratie van het pathologiedeel werd gedaan door Deutsche Telekom Healthcare. Dat is de zorgtak van de Deutsche Telekom groep. Senior consultant Eli van Rooijen: ‘In eerste instantie werd uitgegaan van één koppeling naar HIX, maar gaandeweg werd gekozen om vier individuele koppelingen te maken. Voor het pathologieproces betekende dat vier orderkoppelingen, vier uitslagenkoppelingen, vier factureringskoppelingen en vier patiëntenkoppelingen.’

‘Ook moesten we van een aantal ziekenhuizen alle pathologie-uitslagen, soms vanaf het jaar 2000, inladen en converteren in het nieuwe Hix’, vervolgt Van Rooijen. ‘Tel daarbij nog een omnummeringsactie van patiëntennummers, nieuwe artscodes, een andere inrichting van het factureringsproces en de omnummering in de landelijke Palga-databanken van stichting Palga.’

Coöperatie Zorg op Zuid

De vier ziekenhuizen van de Coöperatie Zorg op Zuid zijn het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (Dirksland), Ikazia Ziekenhuis (Rotterdam), Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam) en Spijkenisse Medisch Centrum. (Spijkenisse).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-14T11:27:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.