Managed hosting door True

Wolters Kluwer stoot gastrologie-tak af

Dit artikel delen:
splitsing

Informatie- en softwarehuis Wolters Kluwer wil binnen zijn zorgdivisie het onderdeel Provation Medical verkopen aan de Amerikaanse investeerder Clearlake Capital Group voor zo'n 150 miljoen euro. Het Amerikaanse bedrijf levert software voor proceduredocumentatie en werkstromen binnen de gastrologie.

Bij Provation werken zo'n tweehonderd man; de omzet ligt rond de 65 miljoen dollar. Wolters Kluwer stoot het onderdeel af omdat het te specifiek is binnen zijn generieke zorginformatie- en softwareproductenportfolio voor ziekenhuizen en andere zorgverleners.

Als de verkoop wordt goedgekeurd door Amerikaanse toezichthouders zal Wolters Kluwer de opbrengst voornamelijk gebruiken om aandelen op te kopen. Bij het bedrijf loopt al enige tijd een aandeelterugkoopprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-15T13:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.