Siemens en Vital10 in e-zorg voor trombosepatiënt

Dit artikel delen:
zelfzorg ehealth medicijn

Siemens Healthineers, het gezondheidsonderdeel van Siemens, gaat een samenwerking aan met e-health platform Vital10. De point-of-care-oplossingen van Siemens worden gekoppeld aan Trombovitaal, een landelijk opererende trombosedienst van Vital10. Hierdoor kunnen patiënten tijd- en plaatsonafhankelijk hun bloedmetingen monitoren. Daarnaast onderzoeken beide partijen aanvullende mogelijkheden, zoals medische beeldvorming en data-analyse.

Vital10 en Siemens Healthineers willen preventieve zorg vanuit de thuissituatie mogelijk maken. Hier is het monitoren van de gezondheid een onderdeel van. Op het Trombovitaal-platform van Vital10 kunnen patiënten hun vitale functies en beïnvloedbare risicofactoren monitoren. De point-of-care (poc)-oplossing van Siemens Healthineers maakt het mogelijk om een bloed- of urinetest uit te voeren in de buurt van de patiënt.

Door de producten aan elkaar te koppelen, verwachten de partijen de zorg naar een hoger niveau te tillen en zich dichter bij de patiënt te brengen. ‘Door de kennis en expertise te bundelen, gaan we de komende jaren de patiënt zelfstandiger maken’, aldus Sabine Pinedo, medisch directeur van Vital10.

Siemens Healthineers

Siemens Healthineers is de zelfstandig geleide healthcare-activiteit binnen Siemens AG. In het fiscale jaar 2017, dat eindigde op 30 september 2017, genereerde de organisatie een omzet van 13,8 miljard euro en een winst van 2,5 miljard euro. Siemens Healthineers heeft ongeveer 48.000 werknemers wereldwijd in dienst. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Den Haag.

In 2016 nam Siemens Healthineers het Duitse Conworx Technology over. Dat is een specialist in point-of-care (poc).

Zorg & ICT

Siemens Healthineers is tijdens Zorg & ICT te vinden op stand 01.C103. De vakbeurs vindt plaats van 17 tot en met 19 april 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-25T11:30:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.