Nederlands Fysicon in handen van Canon Medical

Dit artikel delen:
Zorganalyse DNA

Fysicon uit Oss is overgenomen door Canon Medical Systems. Die zorgtak van Canon levert medische beeldvormende-systemen, zoals echo, ct, röntgen en mri. Fysicon ontwikkelt hard- en software voor medische beeldvorming voor ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en de industrie. Het bedrijf blijft voorlopig zelfstandig en onder eigen naam opereren. Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

Fysicon ontwerpt, ontwikkelt en produceert medische technologieën op het gebied van structurele hartziekten. Zo ontwikkelt de organisatie hard- en software om cardiale workflows te stroomlijnen en hun data-uitwisseling te beheren. Dit met het doel om patiënten van zorginstellingen beter, sneller en kosteneffectiever te behandelen. Daarnaast helpt het ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en de industrie bij medische beeldvorming.

Linda Elberse, ceo van Fysicon, zegt dat het bedrijf in combinatie met Canon Medical meer innovatiekracht heeft om het marktaandeel uit te bouwen. ‘Canon Medical heeft een sterke merknaam en is een toonaangevende leverancier van medische systemen. Dit helpt ons om onze positie op de wereldmarkt te versterken. Samen met ons nieuwe moederbedrijf blijven we nieuwe technologieën ontwikkelen en toepassingsgebieden verkennen.’

Canon Medical biedt diagnostische medische beeldvormende-systemen. Het krijgt via de overname toegang tot Fysicon’s producten zoals het hemodynamisch meetsysteem ‘Qmapp’, het device managementsysteem ‘Datalinq’, de medische beelduitwisselingssoftware ‘Evocs’ en kennis over connectiviteit en workflowbeheer. ‘Door de technologieën van Fysicon met onze systemen te combineren, kunnen we patiënten en medische professionals meerwaarde bieden’, aldus Toshio Takiguchi, president van Canon Medical Systems Corporation.

Fysicon is in 1996 opgericht en telt ongeveer veertig werknemers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Oss. Daarnaast beschikt het over een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-07T11:04:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.