RVC neemt AMIT over voor groeiplan in DACH-regio

Investeerder Main helpt zorgsoftwareleverancier bij overname

Dit artikel delen:

Zorgsoftwareleverancier RVC, met kantoren in Nederland en België, neemt zijn Duitse branchegenoot Amit over. Door de overname kan RVC zijn producten op de markt brengen in de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Amit heeft door de transactie meer marktkansen in de Benelux. Het nieuwe bedrijf, dat de naam RVC Medical IT krijgt, telt nu zeventig medewerkers en groeit richting een omzet van tien miljoen euro. Investeerder Main Capital heeft een extra investering gedaan in RVC om de overname mogelijk te maken.

Beide leveranciers beloven hun activiteiten voort te zetten volgens de overeenkomsten van voor de overname en hun klanten onafhankelijk op dezelfde manier te bedienen als voor de transactie. De nieuwe groep biedt ondersteunende digitaliseringsstrategieën in de radiologie en niet-radiologische afdelingen aan in ziekenhuizen, klinieken, (pathologische) laboratoria en privépraktijken.

Charly Zwemstra, managing partner bij Main Capital, licht een en ander toe: ‘Door de overname van AMIT door RVC zien we commerciële kansen in deze regionale uitbreiding. Zo kunnen de AMIT-producten verkocht worden in de Benelux en de software van RVC in de DACH-regio. De directies zullen als één managementteam gaan opereren om op technologisch vlak verder samen te werken waarbij ook verdere gezamenlijke productontwikkeling centraal staat.’ Ook geeft hij een toelichting op de producten van de zorgleveranciers. ‘AMIT biedt met name pacs I-oplossingen. Dat zijn fotografieoplossingen voor radiologie-afdelingen. RVC richt zich op ‘digital imaging’ in bredere zin en verzorgt de opslag (via een vna-oplossing) en de distributie van ziekenhuisbreed beeldmateriaal.’

RVC biedt pacs- en vna-oplossingen in ziekenhuizen en pathologische laboratoria. Het bedrijf is opgericht in 1991 en heeft kantoren in Baarn en Antwerpen. AMIT is een it-zorgaanbieder in de DACH-regio met een focus op pacs en vna-oplossingen. Het bedrijf stamt uit 1995 en heeft kantoren in Ulm en Freiburg.

Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich software- en SaaS bedrijven als Jobrouter (Duitsland), GOconnectIT, Verklizan, Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, Onguard, Sofon, ChainPoint, RVC, TPSC, SecondFloor en Sharewire. Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-05T10:30:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.