Zorg & ICT 2018 van start in Jaarbeurs

Dit artikel delen:
Zorg & ICT

Zorg & ICT 2018 is vanochtend, dinsdag 17 april 2018, van start gegaan in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de beurs die tot en met donderdag 19 april duurt, tonen 180 exposanten hun ict-oplossingen voor de zorg. De beurs biedt ook een seminarprogramma met 170 sessies over ict-innovaties in de zorg. Er worden ruim 9000 bezoekers verwacht.

Zorg & ICT richt zich op zorgprofessionals, ict’ers, managers en directieleden die meer willen weten over ict-ontwikkelingen in de zorg. Het gaat bijvoorbeeld over oplossingen en diensten die de zorgkwaliteit verbeteren tegen lagere kosten en minder werkdruk. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: GDPR, e-health, robotica, artificial intelligence (ai), cybersecurity en de digitale infrastructuur van grote zorgverleners. Het centrale thema van het driedaagse evenement is: ‘Ict zorgt voor mensen.’ 

Brandmanager van Zorg & ICT, Paul Verdult: 'Ict lijkt misschien een abstract onderwerp, maar veel zorgprofessionals hebben er dagelijks mee te maken. Dossiers worden gedigitaliseerd, behandeltrajecten digitaal verwerkt en apps brengen zorg naar de eigen leefomgeving.’

Op de agenda staan onder meer sprekers als Sebastiaan Blok, innovatiemanager van het Cardiologie Centra Nederland. Hij vertelt over het gebruik van Hartwacht, een app die speciaal is gemaakt voor de hartzorg. De cio van het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, Richard Kamman, gaat in op de ict-omgeving van dat nieuwe ziekenhuis. Daarin staat het kind centraal. Dennis Verschuuren, operational security officer bij het Maasstad Ziekenhuis, vertelt over de implementatie van NEN7510.

Future Lab

Nieuw op Zorg & ICT is het Computable Future Lab. Dat is een paviljoen waar een speciaal geselecteerde groep startups hun innovatieve oplossingen demonstreren. Ze laten bijvoorbeeld zien hoe connected devices, sensortechnologie en augmented reality ingezet kunnen worden in de zorg.

Bezoek Zorg & ICT

Zorg & ICT 2018 vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 17 tot en met 19 april 2018. Naast ruim 180 exposanten vindt u op de beursvloer ook theaters waar sprekers u op de hoogte brengen van actuele onderwerpen. Bekijk het seminarprogramma en de lijst van exposanten.  

Registreer hier voor een gratis ticket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-17T09:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.