Axians komt met e-dossier voor bedrijfsartsen

Zorg & ICT 2018

Dit artikel delen:

Axians heeft een nieuwe oplossing bedacht speciaal voor bedrijfsartsen: MediNet. Dit elektronisch dossier moet de bedrijfsarts helpen tijd te besparen omdat alle data op één plek in de cloud staan. Tevens voldoet dit medisch dossier aan de Europese privacywetgeving GDPR.

MediNet is een software-as-a-service (SaaS)-oplossing, waardoor het medisch dossier als clouddienst wordt aangeboden en bedrijfsartsen overal met deze oplossing kunnen werken.

Om te voldoen aan de Europese wetgeving GDPR die eind mei in werking treedt, heeft Axians een twee-factor-authenticatie voor het inloggen ingevoerd en kan een bedrijfsarts rollen aanmaken zodat alleen werknemers die privacygevoelige gegevens mogen inzien, toegang hebben. Ook wordt in MediNet vastgelegd dat medische termen, die de bedrijfsarts in zijn eigen dossier over de werknemer vastlegt, niet worden geopenbaard aan de werkgever. Die mag wettelijk gezien alleen in algemene termen worden geïnformeerd over de gezondheidssituatie van de werknemer. 

Bezoek Zorg & ICT

Axians haalde vorig jaar door de overname van de VCD IT Groep kennis en expertise binnen op het gebied van de gezondheidszorg. Het bedrijf is een exposant op Zorg & ICT 2018. Die vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 17 tot en met 19 april 2018. Naast ruim 180 exposanten vindt u op de beursvloer ook theaters waar sprekers u op de hoogte brengen van actuele onderwerpen. Bekijk het seminarprogramma en de lijst van exposanten.  


Registreer hier voor een gratis ticket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-18T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.