Zorgsoftwareleveranciers verenigingen zich in Avinty

Impulse Info Systems, Nedercare en VIR in samenwerkingsverband

Dit artikel delen:

Avinty is de nieuwe naam waaronder softwareleveranciers binnen de zorgmarkt Impulse Info Systems, Nedercare en VIR de handen ineenslaan. Volgens de leveranciers maken zo’n zestigduizend zorgprofessionnals in de GGZ, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en revalidatiezorg gebruik van hun epd/ecd-applicaties.

Henk Koopman (ceo): ‘Door samen te werken willen we de best mogelijke software maken voor de zorgprofessional en zijn patiënt.’ Kern van de samenwerking is dan ook dat de techniek van de drie leveranciers gecombineerd gaat worden. Samen ontwikkelen ze een ‘bodemplaat’ voor de applicaties User, VIRonline en MoreCare4. Tijdens het ontwikkelproces wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën gebaseerd op (inter-)nationale open standaarden die voor derden toegankelijk zijn via de Avinty Patientconnector. De afzonderlijke producten en delen uit de applicaties User, MoreCare4 en VIR-online, kunnen onderling uitgewisseld worden. De specialistische kennis blijft volgens de partijen geborgd in de afzonderlijke producten voor de GGZ, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en revalidatie.

Zorg & ICT

Deze week maakten de drie partijen hun nieuwe naam bekend tijdens de vakbeurs Zorg & ICT die plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. Ook introduceerden ze de slogan ‘Zorgvernieuwers, net als jij’. De drie partijen blijven actief vanuit hun eigen kantoren in Oldenzaal (Impulse Info Systems), Veenendaal (Nedercare) en Arnhem (VIR e-Care Solutions).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-20T10:32:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.