Analyticsbureau Reports koopt zorg-bi-speler Inforay

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Reports, een dienstverlener voor data analytics en datavirtualisatie in onder meer de zorg, neemt branchegenoot Inforay International over. Het Almeerse bedrijf hoopt daarmee zijn positie in de zorgsector te verstevigen.

In de zorg is veel vraag naar datavisualisatie en managementinformatie. Volgens Reports-directeur Marion de Waard komt dit onder meer door consolidatie in de sector. ‘Instellingen moeten meer doen, met minder middelen’, meldt ze. Organisaties kunnen data-analyse en datavisualisatie toepassen om de registratiedruk te verlagen en de zorgkwaliteit te verbeteren.

Dashboards

Beter inzicht in data stelt ziekenhuizen en zorginstellingen in staat om te sturen op verbetering van de zorgverlening. Aan de hand van dashboards en rapportages kunnen ze verbanden zien, conclusies trekken en actie ondernemen.

Inforay is een dienstverlener uit Leusden. Het bedrijf is vooral actief in de GGZ, jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Er werken achttien mensen, waarvan meer dan de helft direct is betrokken bij de ontwikkeling van het belangrijkste stuurinformatieproduct.

Reports is in 2006 opgericht door Bob van Dulken, voormalig directeur van SAS Nederland. De specialiteit van het bedrijf is de aanlevering van managementrapportages op abonnementsbasis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T16:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.