Nieuw fonds pompt 14 miljoen in zorginnovaties

Holland Venture focust op ondernemingen in medische apparatuur, diagnosetools en e-health

Dit artikel delen:
Mobiele zorg m-health

De Amsterdamse investeerder Holland Venture is een nieuw zorginnovatiefonds gestart dat de komende jaren veertien miljoen euro gaat investeren in zo’n tien innovatieve ondernemers in de zorg. De nadruk ligt hierbij op ondernemingen die actief zijn op het gebied van medische apparaten, diagnosetools en e-health.

Het fonds is een vervolg op het eerste zorginnovatiefonds van Holland Venture dat in 2013 werd opgericht. Destijds kregen MedAngel, Ventinova, Quantib, Inno4Life, Prolira, CytoSmart, Karify, SigmaScreening, Ventinova en IQ Messenger vanuit het fonds, dat toen zo’n twaalf miljoen euro omvatte, een kapitaalinjectie. In de tweede editie van het fonds is dit keer veertien miljoen gestoken, waarvan een ‘substantieel deel’ afkomstig is vanuit de Seed Capital-regeling, een stimuleringsregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Besparing zorgkosten

De eerste investering vanuit het nieuwe fonds is gedaan in het bedrijf LivAssured dat de NightWatch heeft ontwikkeld in samenwerking met neurologen en Epilepsie Vereniging Nederland. De NightWatch detecteert zware nachtelijke epileptische aanvallen en geeft vervolgens een alarmsignaal aan ouders of verzorgers op afstand. Jan-Frens van Giessel, verantwoordelijk voor de zorginvesteringen bij Holland Venture, noemt dit een duidelijk voorbeeld van hoe digitale innovatie in de zorg kan bijdragen tot een beperking van de zorgkosten. ‘Door gebruik te maken van e-health-oplossingen kan de zorg efficiënter worden ingevuld. Door de NightWatch is er bij mensen met zware nachtelijke epileptische aanvallen niet meer constant toezicht nodig, wat tot een besparing in de personeelskosten leidt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-21T11:50:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.