Advies ict'ers gevraagd rond zorg-ict

Dit artikel delen:

Het Informatieberaad Zorg, een samenwerking tussen zorgkoepels en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, roept ict-leveranciers die leveren aan zorginstellingen en ict’ers die werkzaam zijn in de zorg op om deel te nemen aan vier open consultaties. Ze kunnen input leveren over de WGCA-standaard, de implementatie van beelduitwisseling IHE, de Nederlandse Labcodetest en het programma Medmij.

Ict-leveranciers en it-professionals kunnen hun reacties per mail indienen. Zorg-ict’ers en zorgleveranciers kunnen om te beginnen hun hoofd buigen over de WCAG 2.0. Dit is de internationale standaard voor digitale toegankelijkheid, die voor de overheid geldt en eenvoudig gebruikt kan worden voor andere domeinen. Bij deze consultatie staat centraal wat de consequenties zijn van de toepassing van deze standaard en hoe zorginstellingen deze standaard denken toe te passen. Bij de raadpleging rondom het uitwisselen van elektronisch medisch beeldmateriaal staat het komen tot een nationale standaard en de gevolgen hiervan centraal. Voor de Nederlandse Labcodetest wil het Informatieberaad Zorg weten wat de consequenties zijn van deze uniforme code, die wordt gebruikt voor het uitwisselen van laboratoriuminformatie. Bij het overleg over MedMij is het doel ten slotte om inzicht te krijgen of de opname van het MedMij Afsprakenstelsel in de basisinfrastructuur breed gedragen wordt. Ook willen de betrokken partijen inzicht verkrijgen in eventuele aandachtspunten bij de implementatie van persoonlijke gezondheidsomgevingen en bij de doorontwikkeling daarvan.

Deelname

Ict-leveranciers en ict’ers die input willen geven, kunnen dit doen via de volgende links:

•             Standaard WGCA2
Betreft een voorstel tot opname van de internationale standaard WGCA 2 voor digitale toegankelijkheid in de basisinfrastructuur. De open consultatie loopt t/m 12 oktober 2018.

•             Aanpak implementatie beelduitwisseling IHE
Betreft een voorstel voor implementatie van een standaard voor beelduitwisseling. De open consultatie loopt t/m 18 oktober 2018.

•             Nederlandse Labcodeset
Betreft een voorstel om te komen tot Eenheid van Taal in Labaratoriuminformatie met gebruikmaking van de Nederlandse Labcodeset. De open consultatie loopt t/m 18 oktober 2018.

•             MedMij als bouwsteen in basisinfrastructuur zorg
De open consultatie loopt t/m 22 oktober 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-28T10:50:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.