Tovertafel wint EIT Digital Award

Active Cues wint met Tovertafel eerste prijs in categorie Digital Wellbeing

Dit artikel delen:

Het Nederlandse Active Cues uit Utrecht heeft gisteren 18 oktober 2018 met zijn Tovertafel een EIT Digital Award gewonnen in de categorie Digital Wellbeing. De prijs, die in Brussel werd uitgereikt, heeft een waarde van 100.000 euro.

De 100.000 euro is een prijzenpakket in twee delen. Active Cues ontvangt 50.000 euro cash en 50.000 euro in de vorm van ondersteuning om verder te groeien. De Tovertafel biedt ouderen met dementie en volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid tot spelen. Dit gebeurt door licht te projecteren op een tafel, waardoor een spelelement ontstaat.

De allereerste Tovertafel, de Tovertafel Original, ontstond tijdens het promotieonderzoek van Hester Le Riche aan de TU Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen en de VU Amsterdam, afdeling Klinische Neuropsychologie.

Jureringscriteria

De Tovertafel is beoordeeld op verschillende onderdelen: het product zelf, het team, de volwassenheid van het bedrijf en de doorgroeimogelijkheden. Er is ook gekeken naar de internationale potentie.

De jury bestond uit Andrea Conti en Peter Gullander van EIT Digital, Katrin Geyskens van Capricorn ICT, Furio Gramatica van de Don Gnocchi Foundation, Alberto Prado van Philips Healthworks en Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman. EIT Digital is een Europese onderwijsorganisatie die zich richt op digitalisering en innovatie.

Tovertafel

Alle winnaars

EIT Digital Awards
Digital Wellbeing Active Cues, Nederland
Digital Infrastructure Baffin Bay Networks, Zweden
Digital Industry Enerbrain, Italië
Digital Finance Leveris, Ierland
Digital Cities Toposens, Duitsland

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-19T09:41:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.