VUmc heeft oorzaak ict-storing nog niet achterhaald

Dit artikel delen:
Storing

VUmc heeft nog steeds te kampen met een ict-storing waarvan de oorzaak nog niet is achterhaald. Het betreft een storing aan de digitale werkomgeving (View) binnen locatie VUmc waarop alle computerprogramma's worden aangeboden. Daardoor is de polikliniek in ieder geval tot woensdagochtend 10 uur gesloten.

Zonder View kunnen bijvoorbeeld patiëntendossiers van het Epic-systeem niet worden ingekeken. Ook is het voor medisch personeel niet mogelijk om in te loggen. Daarbij is de toegang tot mailprogramma’s geblokkeerd. Daardoor is het niet veilig om patiënten te behandelen.

Wel is de spoedeisende hulp van Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie VUmc, die vandaag een tijd was gesloten, weer open voor acute zorg. De zorg in het ziekenhuis draait gewoon door want deze staat los van de ict-storing, laat VUmc weten.

Amsterdam UMC, locatie AMC, heeft geen last van een storing. Beide ziekenhuizen werken samen onder de noemer Amsterdam UMC en delen bijvoorbeeld een aantal ict-voorzieningen, zoals het elektronisch patiëntendossier van Epic en datacenterfaciliteiten (bij Digital Realty).

(Update 24-10-2018: de poliklinieken zijn vanaf 13.00 weer open.)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-23T16:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.