Dordts ziekenhuis test 'Tinder'-app voor roosters

Dit artikel delen:

Het Albert Schweitzerziekenhuis (ASZ) in Dordrecht zet een bemiddelingsapp in om acute personeelstekorten op te lossen. Via de MedicPlanner-app schakelt het ziekenhuis naar eigen zeggen op eenvoudige wijze betrouwbare freelance verpleegkundigen en artsen in. De app wordt gekscherend vergeleken met datingapp Tinder en taxi-app Uber.

In eerste instantie is MedicPlanner beschikbaar voor openstaande functies op de afdelingen Spoedeisende Hulp (SEH) en de Intensive Care (IC) van het ASZ. Op deze afdelingen is regelmatig een tekort aan medewerkers in bepaalde functies. Het rooster is complex en soms lukt het niet om de gaten te vullen met eigen personeel. Dan worden via bureaus zzp’ers en uitzendkrachten gezocht, wat een omslachtig en onzeker proces is.

De bemiddelingsapp moet uitkomst bieden. Freelancende verpleegkundigen en artsen kunnen een profiel aanmaken en hun beschikbaarheid aangeven. Roosteraars geven in de app aan voor welke functie en welke periode zij een zorgprofessional zoeken. De app stuurt automatisch een oproep naar beschikbare personen met het gewenste profiel. Bij een match kunnen de roostermakers contact met de freelancer leggen zonder tussenkomst van derden.

Geen extra controle nodig

Doordat zzp’ers in het gebruikersprofiel ook hun achtergrond, BIG-registratie en Verklaring omtrent gedrag (VOG) vermelden, hoeft het ziekenhuis daarop geen extra controle uit te voeren.

Het ziekenhuis test de app eerst intern. Alle eigen verpleegkundigen van de SEH en IC kunnen een profiel aanmaken en hun beschikbaarheid aangeven. Waarschijnlijk kunnen vanaf maart 2019 ook externen een account aanmaken. Het is de bedoeling dat MedicPlanner uiteindelijk het totale rooster opstelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-05T16:26:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.