Personeel NLC steekt 1 mln in eigen zorgtechbedrijf

Dit artikel delen:
Zorganalyse DNA

Medewerkers van NLC, een investeringsbedrijf voor innovatieve zorgtoepassingen, steken 1 miljoen euro eigen geld in hun bedrijf. Met dat geld en 3,5 miljoen euro aan aangetrokken investeringen, gaat het bedrijf ontwikkelaars van innovatieve oplossingen helpen om die toepassingen sneller in de markt te zetten.

‘Vanwege de complexiteit in de markt bereikt 95 procent van deze innovaties nu nooit de patiënt’, meldt NLC aan Zorgvisie. Het bedrijf dat samen met wetenschappers de groei van innovatieve zorgbedrijven ondersteunt, levert bijvoorbeeld kennis, technologie en financiering en koppelt mensen om zorginnovaties sneller bij de patiënt te brengen. Het doel is om de kosten in de zorg terug te dringen.

Om dat te bereiken investeren de dertig medewerkers, aandeelhouders en betrokken families van NLC ruim een miljoen euro aan spaargeld of geleend geld in het eigen bedrijf. Dat komt bovenop 3,5 miljoen euro aan groeikapitaal van investeerders.

Bert-Artjan Millenaar, oprichter en directeur van NLC, is blij met het resultaat. Hij vertelt aan Zorgvisie: ‘We willen impact voor de patiënt bewerkstelligen. Dat kunnen we alleen als er kapitaal is waarmee we de beste zorginnovaties en de beste mensen kunnen selecteren waarbij we bedrijven rondom die innovaties kunnen bouwen.’

Software

Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor de verdere groei van het bedrijf, ondersteuning van de huidige 27 deelnemingen in bedrijven (ventures) en voor de bouw van nieuwe bedrijven in onder meer Nederland, Duitsland en Zwitserland.

Nico.lab is een voorbeeld van een bedrijf waarin NLC investeert en betrokken is bij de groei en het naar de markt brengen van het product. Dat is een samenwerking tussen NLC en Universitair Medisch Centrum (UMC) Amsterdam. Het gaat om software die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om een beroerte of herseninfarct sneller en nauwkeuriger te diagnosticeren. Door snellere behandeling blijft hersenschade beperkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-04T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.