Ict-storing legt MST-ziekenhuis Enschede stil

Beheer van de ict-infrastructuur is sinds 2016 in handen van CGI Nederland

Dit artikel delen:

Medisch Spectrum Twente Enschede (Google Streetview)

UPDATE: Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede kampte vrijdagochtend met een storing in de ict-infrastructuur. Het ziekenhuis moest poliklinische afspraken annuleren, geplande operaties konden niet plaatsvinden en er werden geen nieuwe patiënten opgenomen. Aan het begin van de middag is de storing verholpen. CGI is sinds 2016 verantwoordelijk voor het technisch beheer van de ict-infrastructuur in het Twentse ziekenhuis.

Het ziekenhuis meldde de storing vrijdagochtend 11 januari 2019 via Facebook. In eerste instantie deden de telefoon en website het ook niet, maar dit was snel verholpen. Rond 12.45 uur was de overige ict-infrastructuur weer operationeel en konden patiënten weer worden geholpen. Er zijn nog geen technische details van de storing bekendgemaakt.

CGI Nederland

Het beheer van de ict-infrastructuur is in handen van dienstverlener CGI Nederland. In 2016 tekenden de partijen hiervoor een contract met een looptijd van tien jaar. Het omvat alle intern gerichte technische beheeractiviteiten. Zo is CGI verantwoordelijk voor het beheer van de werkplekken, servers, het netwerk en de opslag- en backupfaciliteiten van MST. De Amstelveense dienstverlener verzorgt bovendien de beveiliging van de infrastructuur, staat in het persbericht van 20 juni 2016. 

Het is onduidelijk of de storing in de infrastructuur zich voordeed in het deel dat CGI beheert. Het bedrijf geeft geen inhoudelijk commentaar.

Traumacentrum

Medisch Spectrum Twente telt ongeveer 670 bedden en is daarmee een van de grotere ziekenhuizen van Nederland. Het fungeert bovendien als traumacentrum voor een grote regio in het oosten van Nederland en een deel van Duitsland. MST was in 2016 het eerste ziekenhuis waar elke patiënt een iPad ter beschikking krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-11T11:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.