Carestream verkoopt gezondheids-it aan Philips

Dit artikel delen:

De beeldtechnologie van Carestream.

De Amerikaanse leverancier van medische it-oplossingen Carestream Health slijt zijn activiteiten op het gebied van gezondheidsinformatiesystemen (HCIS) aan Philips. Welk bedrag met de aankoop gemoeid is, wordt niet gecommuniceerd.

Meer specifiek gaat het om de businessunit HCIS van Carestream. Deze tak biedt it-beeldvormingsoplossingen aan ziekenhuizen met meerdere locaties, leveranciers van radiologie-diensten, beeldvormingscentra en gespecialiseerde medische klinieken over de hele wereld.

Medical image management

Ludovic D’Aprea, algemeen directeur bij Carestream voor gezondheidsinformatiesystemen, stelt dat de HCS-tak meer kansen heeft om te groeien door onderdeel te worden van Philips. 'Zorgverleners krijgen bovendien toegang tot een breder portfolio van gezondheidszorg-it-oplossingen om ‘medical image management’ te vereenvoudigen, samenwerking te bevorderen en hierdoor de zorg in zijn geheel te verbeteren.’

Het Amerikaanse Carestream biedt medische it-oplossingen en röntgenproducten. Het bedrijf werd Carestream toen het Canadese Opex Corporation de gezondheidstak van Eastman Kodak kocht in 2007. Bij het bedrijf werken nu zo’n zesduizend mensen, verdeeld over honderdvijftig landen. Het hoofdkantoor staat in Rochester, New York.

Carestream op Zorg & ICT

Carestream is exposant op Zorg & ICT 2019. Deze vakbeurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 12 tot en met 14 maart 2019. Naast de vele exposanten vindt u op de beursvloer ook theaters waarin sprekers u op de hoogte brengen van actuele onderwerpen. Bekijk het seminarprogramma en de lijst van exposanten.

Registreer hier voor een gratis ticket.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T11:35:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.