Oproep: affiniteit met zorg en ict, denk dan mee!

Het Informatieberaad Zorg van de Rijksoverheid zoekt meedenkers voor standaarden

Dit artikel delen:

Het Informatieberaad Zorg van de Rijksoverheid roept iedereen, die affiniteit heeft met zorg en ict, op om mee te denken. Meer specifiek: het beraad, waarin bestuurders uit het zorgveld en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, werkt aan standaarden voor de uitwisseling van patiëntgegevens, plus aan het eenduidig en gestandaardiseerd uitwisselen van deze gegevens.

Om de oproep aan ict-leveranciers, it-specialisten, maar ook patiënten en zorgprofessionals kracht bij te zetten, heeft het Informatieberaad Zorg sinds gisteren de documenten ‘Kaders voor het Duurzaam Informatiestelsel’ gedeeld voor consultatie. Belanghebbenden kunnen op deze open consultatie reageren tot en met 15 april. Ook is hier aanvullende informatie over de desbetreffende consultatie op te vragen en is aangegeven hoe input is aan te leveren.

Langer thuis

"De manier waarop wij omgaan met ziekte en gezondheid is in beweging"

In een toelichting verklaart het beraad dat de manier waarop wij omgaan met ziekte en gezondheid in beweging is: van de behandelkamer naar de huiskamer en van het ziekenhuis naar de smartphone. De technologische ontwikkelingen maken het mogelijk dat patiënten langer thuis kunnen wonen en minder vaak naar het ziekenhuis hoeven. Ook zijn ze door de voortschrijdende technologie vaak beter te helpen. Ofwel, alle input voor de openbare consultaties van het Informatieberaad draagt bij aan de manier waarop gebruik wordt gemaakt van technologische vernieuwingen in de zorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-19T16:38:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.