Brandwondencentra delen data via Philips VitalHealth

Dit artikel delen:

Gegevensuitwisseling in de zorg (archief).

Brandwondenzorg Nederland en Philips VitalHealth delen onder de naam Born (Burn Centers Outcome Registry) data over behandelingen en patiënten. Die uitwisseling van data van brandwondencentra, behandelingen en patiënten moet de zorg en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren.

In een gezamenlijk persbericht schrijven de betrokkenen dat gegevens verzameld en gedeeld gaan worden via Philips VitalHealth QuestManager. Die software is ontwikkeld voor het digitaal verwerken en automatisch analyseren van uitkomstenmetingen van behandelingen. Zorgverleners moeten daardoor beter in kaart krijgen welke behandelingen het beste aanslaan en de zorg naar patiënten verbeteren.

In de komende jaren wordt een database van uitkomsten opgebouwd die inzicht biedt in de kwaliteit van leven van de patiënt na het brandwondenongeval of een specifieke aandoening. Door de uitkomst van die vragenlijsten te combineren met klinische gegevens over het ongeval en de behandeling wordt geanalyseerd welke behandelingen leiden tot de hoogste kwaliteit van leven voor de patiënt.

Born

Alle volwassen patiënten die in één van onze brandwondencentra onder behandeling zijn, wordt gevraagd deel te nemen aan het programma. Patiënten die deelnemen ontvangen op vaste momenten vragenlijsten over de kwaliteit van leven, psychisch en lichamelijk functioneren, participatie, werk, pijn en littekens.

‘De uitkomsten zijn direct inzichtelijk voor betrokken artsen en verpleegkundigen, zodat men weet waar het al wel of nog niet goed gaat met de patiënt, en hoe dit tijdens de behandeling verandert’, aldus de betrokkenen van Born.  

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-02T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.