Medisch tech-opleider LeQuest haalt 7 miljoen euro op

Dit artikel delen:
Investering dollar groei

Opleider in het gebruik van medische technologie LeQuest ontvangt een kapitaalinjectie van zeven miljoen euro van nieuwe investeerders MedFinance en InnovationQuarter en bestaande investeerders NextGen Ventures, Noaber Ventures en Philips Health Technology Ventures.

Met deze investeringsronde kan LeQuest naar eigen zeggen zijn groei versnellen door de samenwerking met fabrikanten van medische technologie te intensiveren en zijn diensten geografisch uit te breiden naar meer ziekenhuizen.

Simulatie

De trainingen van LeQuest richten zich op medische apparatuur in operatiekamers, op de intensive care en op radiologie-afdelingen.

LeQuest werd in 2011 opgericht met als missie professionals in de gezondheidszorg competent te maken in het gebruik van medische technologie door een nieuwe interactieve vorm van training. Het doel van het bedrijf is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, medische hulpmiddelen efficiënter in te zetten en het aantal vermijdbare fouten te beperken. De op simulatie gebaseerde trainingen van de opleider richten zich op hoog risico medische apparatuur in ziekenhuizen, en meer specifiek in operatiekamers, op de intensive care en op radiologie-afdelingen.

LeQuest werkt samen met Philips, Siemens, Medtronic, GE en andere grote fabrikanten van medische apparatuur en heeft naar eigen zeggen actieve gebruikers in meer dan vijftien landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Bij het bedrijf, dat gevestigd is in Rotterdam, werken zo’n veertig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-03T09:08:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.