Groene Hart Ziekenhuis vervangt 24 epd’s door Nexus

Dit artikel delen:

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda gaat op termijn alle 24 losse epd’s vervangen door één nieuw epd van Nexus. Het ziekenhuis en de softwareleverancier Nexus Nederland hebben 18 juli 2019 een contract getekend. De implementatie vindt stapsgewijs plaats en moet in 2021 zijn afgerond.

De leverancier meldt in een persbericht dat in de eerste fase alle 24 huidige losse epd’s vervangen worden door één gestandaardiseerd en multidisciplinair Nexus-epd. Dat is inclusief het patiënt data management systeem (pdms) voor de afdeling Intensive Care (IC) en de Spoedeisende Hulp (SEH). In de volgende fases richten de vernieuwingen zich op het gehele Operatie Kamer-complex (OK) en het medicatieproces. In 2021 moet het hele traject afgerond zijn.

Volgens het ziekenhuis past de keuze voor het nieuwe epd bij de ambitie om een virtueel netwerkziekenhuis op te bouwen waarin het open systeem en de mogelijkheden tot verdere samenwerking in de keten allerlei voordelen moeten opleveren voor patiënten, zorgverleners en het ziekenhuis.

Marlies Telgenkamp, lid van de Raad van Bestuur van het GHZ: ‘De rode draad in ons Strategisch Plan is dat het GHZ de zorg nog slimmer wil organiseren om te kunnen voorzien in de veranderende zorgvraag. Digitale netwerkzorg is hierbij cruciaal. Met de keuze voor één samenhangend en innovatief ict-systeem van Nexus kunnen we deze slag maken.’

Huidige en toekomstige applicaties

Nexus meldt dat een belangrijke wens van het GHZ is om een systeem te kiezen dat communiceert met huidige en toekomstige applicaties. Het ziekenhuis stelt dat de open structuur van Nexus het mogelijk maakt om oplossingen van derden in het systeem te integreren en verdere samenwerking in de keten eenvoudiger moet maken.

Maikel van Oosterhout, cmio bij het GHZ: ‘De flexibiliteit van het systeem in combinatie met het ‘standaardiseren, structureren en stroomlijnen’ van data en content biedt veel mogelijkheden. De openheid en een optimaal gebruikersgemak voor de zorgverlener was een keihard criterium in onze keuze.’

Samen inrichten

Volgens Nexus was een andere doorslaggevende factor voor het GHZ de gefaseerde implementatie van het systeem. Daardoor moet het ziekenhuis zich organisch ontwikkelen, in samenspraak met in- en externe stakeholders.

Eric van Kooten, commercieel directeur Nexus Nederland: ‘We hebben de afgelopen jaren alles in het werk gesteld om een toekomstbestendige suite te ontwikkelen die inspeelt op de behoefte van vandaag en openstaat voor wat de toekomst ons brengt. De markt is enorm in beweging. Standaard content en gestructureerde data zijn een vanzelfsprekendheid: maar hoe ga je om met de uitdagingen van morgen? Dicteer je die, of pak je ze op sámen met je klanten? Wij kiezen voor het laatste. En we zijn enorm verheugd dat het GHZ, samen met onze andere partners, deze visie deelt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-19T11:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.