Rockwell digitaliseert farmacieconcern Lonza

Dit artikel delen:

Rockwell Automation, dat zich toelegt op industriële automatisering en ict, levert het PharmaSuite Manufacturing Execution System (MES) aan het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Breda. Het bedrijf gaat de software inzetten om de productie-omgeving te monitoren en aan te sturen.

Lonza zal de MES-software samen met de eveneens door Rockwell Automation ontwikkelde FactoryTalk InnovationSuite-software inzetten om het productieproces van elke individuele capsule tot in de verpakking te volgen. Tegelijkertijd krijgt Lonza inzicht in de productievolumes en de prestaties van de fabriek.

Het Zwitserse farmacieconcern gebruikt SAP als leverancier voor zijn enterprise resource planning (erp)-systeem. Een afscheiding tussen SAP en PharmaSuite MES moet voorkomen dat de productieprocessen verstoord worden als het wereldwijde erp-systeem uitvalt of onderhoud krijgt. PharmaSuite MES ondersteunt de werkprocessen in de productielocaties en verzamelt zelf data, die van belang zijn voor de productie.

Rockwell Automation

Rockwell Automation is Amerikaanse leverancier van oplossingen voor industriële automatisering en informatievoorziening. Het in Milwaukee, Wisconsin gevestigde Rockwell Automation heeft circa 23.000 werknemers in dienst die naar eigen zeggen klanten in meer dan tachtig landen bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-29T13:35:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.