Dassault finaliseert overname Medidata

Dit artikel delen:
Partners handen

Het Franse Dassault Systèmes heeft het Amerikaanse Medidata overgenomen. Medidata ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen en therapieën via cloudoplossingen en digitale twins. Dassault betaalt bijna zes miljard dollar voor het bedrijf.

De overname van Medidata positioneert Dassault naar de koppositie in de digitale transformatie van de gezondheidszorg, zo motiveren de Fransen hun aankoop in een persbericht. Deze transformatie luidt een tijdperk in van op maat gemaakte geneeskunde waarbij de patiënt centraal staat en die ‘ervaringen’ biedt in plaats van enkel producten. 

Dassault zal de technologie van Medidata aan zijn eigen 3DExperience-VR-platform koppelen. Op die manier kunnen therapieën ontwikkeld worden met ‘digitale twins’, zeg maar: virtuele kopieën van echte zaken, in dit geval het menselijk lichaam. Dat moet een snellere marktinvoering mogelijk maken maar ook bijvoorbeeld hypergepersonaliseerde therapieën op maat van één persoon. In heel dat proces staan data centraal. 

Life sciences wordt met de overname van Medidata de tweede grootste markt voor Dassault Systèmes, na transport en mobiliteit. Nu Medidata in handen is van Dassault wordt het van de Nasdaq-beurs gehaald. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-31T15:44:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.