Haags Newcompliance snijdt 3 miljoen dollar aan

Dit artikel delen:
ICT in de zorg

De Haagse scale-up Newcompliance haalt tijdens zijn eerste investeringsronde drie miljoen dollar aan groeikapitaal op bij Innovationquarter, Mayo Clinic en Noaber Ventures. De financiering wordt gebruikt om naar de Verenigde Staten uit te breiden. NewCompliance maakt data rondom operaties inzichtelijk. Dit moet de chirurgische workflow van ziekenhuizen effectiever en veiliger maken.

Newcompliance ontwikkelt dashboards die de veiligheid en efficiëntie in ziekenhuizen gedurende het chirurgische traject inzichtelijk maken en verbeteren. Dit gebeurt door informatie uit verschillende systemen en sensoren te verzamelen, te combineren en intuïtief helder weer te geven op displays in en om de operatiekamer (ok). Dit geeft het ok-team inzicht in alle processen en protocollen die de workflow, kosten, efficiëntie en patiëntveiligheid positief beïnvloeden.

Het bedrijf, dat 32 medewerkers in dienst heeft, bedient naar eigen zeggen meerdere Nederlandse ziekenhuizen en wil nu uitbreiden naar de Verenigde Staten. Dit vanwege de groeikansen in dat land. Via de opening van een Amerikaanse vestiging en een partnerschap met Skytron zijn de eerste stappen voor de uitbreiding gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-19T11:35:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.