Elsevier koopt 3D4Medical om 3D-lesstof anatomie

Met het 3D-product Complete Anatomy verwacht de uitgever zijn aanbod van gezondheidsonderwijs te versterken

Dit artikel delen:

Screenshot van Complete Anatomy

Medisch en wetenschappelijk uitgeverij Elsevier is de nieuwe eigenaar van 3D4Medical. Dit is het Ierse bedrijf achter Complete Anatomy, een veelgebruikte softwaretoepassing voor driedimensionale anatomieles. Elsevier voegt de toepassing toe aan zijn aanbod van medische opleidingen.

Naar eigen zeggen wordt Complete Anatomy wereldwijd gebruikt door ruim een miljoen geregistreerde gebruikers. Meer dan driehonderd universiteiten zetten de toepassing in bij lessen over het menselijk lichaam. Het is de bedoeling dat de software onder de vleugels van Elsevier nog meer studenten, docenten en professionals bereikt.

Door toevoeging van het 3D-product Complete Anatomy verwacht Elsevier zijn aanbod van gezondheidsonderwijs te versterken en leerresultaten voor zorgstudenten en -professionals te verbeteren.

Onderwijs en informatie

Het van oorsprong Amsterdamse Elsevier biedt al diverse merken voor anatomie-onderwijs en -voorlichting, zoals Netter en naslagwerk Gray’s Anatomy. Volgens het bedrijf gebruiken ruim drie op de tien artsen de merken voor het leren van de anatomie. Bovendien exploiteert Elsevier ClinicalKey, een zoekmachine en achterliggende database voor door artsen geverifieerde medische informatie. ClinicalKey is enigszins vergelijkbaar met UpToDate, de grote medische databank van Wolters Kluwer.

Elsevier is onderdeel van het Britse uitgeefconcern Relx, dat tot 2015 Reed Elsevier heette.

Complete Anatomy van 3D4Medical

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-29T14:48:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.