Zinzia Zorggroep kiest glasvezel van Eurofiber

Dit artikel delen:
Glasvezel

Eurofiber voorziet vier zorglocaties en een datacenter van Zinzia Zorggroep van een glasvezelverbinding. Hiermee kan de Wageningse zorgverlener beter gebruikmaken van software-as-a-service, specifieke zorgtechnologie en slimme domotica. Die vereisen namelijk hoge snelheid, beschikbaarheid en beveiliging.

Zinzia heeft een uitgesproken cloudstrategie en migreert daarom de komende jaren de ict-omgeving zo veel mogelijk naar de cloud. Om dit te faciliteren zullen de bandbreedtes gedurende de overeenkomst worden verlegd van Elan (Emulated Local Area Network) naar internet.

Downtime is geen optie in de gedigitaliseerde zorg. Zorgverleners moeten 24 uur per dag beschikken over alle mogelijke gegevens. Dit varieert van elektronische patiëntendossiers tot remote uitgelezen meetapparatuur bij bewoners en cliënten. Als dergelijke data niet altijd en in realtime beschikbaar is, komt de dienstverlening in gevaar. Om downtime te voorkomen, legt de Eurofiber alles redundant aan. Mocht ooit een van de glasvezelkabels beschadigen door graafwerk van derden, dan neemt de andere kabel de verbinding over. 

Hoogste eisen

‘Bij Zinzia Zorggroep willen we optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden, nu en in de toekomst’, zegt bestuurslid Hans Somer. ‘Dat maakt dat we de hoogste eisen aan onze verbindingen stellen, zowel qua snelheid, beschikbaarheid als veiligheid.’

Zinzia ondersteunt oudere mensen met dementie en/of lichamelijke klachten. Er werken ongeveer negenhonderd medewerkers en ruim vijfhonderd vrijwilligers. De geschiedenis van de zorggroep gaat terug tot 1898.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-06T16:26:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.