KPN investeert weer in alarmeringssysteem Sensara

Dit artikel delen:

Sensara, een Rotterdamse ontwikkelaar van een alarmeringssysteem voor de ouderenzorg, haalt tijdens zijn tweede investeringsronde 4,4 miljoen euro op bij zijn bestaande investeerders. Het gaat om de Rotterdamse investeringsmaatschappij Van Herk Ventures en KPN’s investeringstaks KPN Ventures. Het kapitaal wordt ingezet om de groei in de Verenigde Staten te versnellen.

Sensara is in 2013 opgericht als spin-off van TNO, gericht op het ondersteunen van ouderen met slimme sensortechnologie. In 2017 haalde het tijdens zijn eerste investeringsronde 3,8 miljoen euro op bij zijn eigen management, Van Herk Ventures en KPN Ventures. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen een forse groei in de Nederlandse markt gerealiseerd. Dat deed het in samenwerking met KPN.

Dit jaar heeft het Rotterdamse bedrijf ook een start stap gezet naar de Amerikaanse markt. Om die groei naar de VS te versnellen, heeft het een tweede investeringsronde gehouden. Met de 4,4 miljoen euro gaat Sensara extra personeel aantrekken, het partnernetwerk uitbreiden en marketing- en sales-activiteiten stimuleren. Daarnaast worden de bestaande Sensara-producten in een cloud-oplossing samengevoegd, wat het opschalen moet verbeteren en versnellen.

KPN Ventures is een externe investeringstaks van KPN en gevestigd in Rotterdam. Het voorziet Europese techbedrijven, met een focus op internet of things, digitale zorg en cybersecurity, van directe en indirecte (fund-in-fund-)investeringen. De investeerder wil samenwerken en bedrijven ondersteunen in hun groei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-11T10:21:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.