Child Healthcare Solutions staakt activiteiten

Dit artikel delen:

Child Healthcare Solutions uit Lichtevoorde houdt per 1 januari op te bestaan. In een persmail geeft de softwareontwikkelaar aan met alle activiteiten te stoppen. De reden van het besluit is niet bekendgemaakt. De organisatie sleepte in 2018 met MKS Online nog een nominatie in de wacht voor de Computable Award in de categorie Digitale innovatie van het Jaar.

Computable zocht naar aanleiding van de mail contact met de woordvoerder van MKS Online. Zij gaf aan dat het programma vanuit Child HealthCare Solutions is gestopt, en dat er een spin-off doorging onder Kind en Ziekenhuis in Utrecht. Ook gaf ze aan dat MKS Online een computerprogramma had ontwikkeld waarin ziekenhuizen mee konden gaan, maar dat weinig ziekenhuizen dat deden. Hierop nam de ict-vaksite contact op met de directeur van Kind en Ziekenhuis, Hester Rippen. 

Zij licht tegenover de ict-vaksite een en ander toe over het programma. ‘Het MKS, het MKS programma en MKS-online zijn dingen die veel met elkaar te maken hebben maar wel ook los staan. Het MKS, het Medische Kindzorgsysteem, is een methodiek om kindzorg aan kinderen die nog zorg nodig hebben in de eigen omgeving te indiceren, organiseren en uit te voeren.’ Rippen geeft aan dat het MKS programma van 2015 tot juli 2019 vanuit een programmabureau onder leiding van Stichting Kind en Ziekenhuis en de Stuurgroep met de MKS partners gewerkt heeft aan de implementatie. Nu wordt er gewerkt aan volgende stappen, aldus de directeur. ‘In de tweede helft van 2019 zijn we hiervoor een nieuwe fase in gegaan. Vanuit proeftuinen in 2017 en 2018 werken wij van juli 2019 met de MKS partners aan de volgende stappen om te komen tot integrale kindzorg met MKS als methodiek.’

Rippen geeft aan dat vanaf januari 2020 de uitgewerkte routemap Integrale Kindzorg, opgesteld in 2018, wordt uitgewerkt met hoofddoelen, subdoelen en acties waarin het landelijke coördinatieteam (Stichting Kind en Ziekenhuis) en de andere MKS partners als trekker van andere onderdelen gaan werken aan het realiseren van die doelen. De MKS partners zijn de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG), het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, de Branchevereniging Integrale Kindzorg (BINKZ) en V&VN Kinderverpleegkunde.  

MKS Online

De directeur gaat ook in op de tool en de toekomst hiervan. ‘MKS Online is een digitale tool die is ontwikkeld door de organisatie Child Healthcare Solutions (CHS) om de MKS methodiek digitaal in zorgorganisaties te ondersteunen. Helaas is Child Healthcare Solutions paar weken geleden gestopt met haar werkzaamheden. De inhoud van meerdere van hun producten zal op verschillende manieren opgepakt en gebruikt gaan worden voor de implementatie van het MKS. De details liggen bij hen en niet bij ons.’ Computable heeft naar aanleiding van haar reactie opnieuw contact gezocht met Child HealthCare Solutions over de toekomst van MKS Online, maar vooralsnog zonder resultaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-19T09:37:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.