Utrecht krijgt investeringsfonds voor digital health

Dit artikel delen:

Utrecht krijgt een investeringsfonds voor start-ups in digital health, medische apparaten, dierengezondheid en life sciences. Het Utrecht Health Seed Fund (UHSF) gaat de komende jaren 5,4 miljoen euro investeren.

De doelgroep bestaat uit veelbelovende starters die in een vroege fase van ontwikkeling zijn. Het fonds beoogt deze bedrijven te helpen versnellen naar een scale-up, in een fase waarin het lastig is om een financiering te krijgen. Belangrijk is dat de technologie schaalbaar is. 

Het UHSF gaat op 24 maart aanstaande van start. Het nieuwe fonds is een initiatief van Utrecht Holdings en de Economic Board Utrecht (EBU). Ook het European Regional Development Fund (ERDF), het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht ondersteunen het initiatief. Het fonds heeft een breed werkterrein, maar investeert niet in zorgaanbieders of consulting bedrijven.

Een team van Utrecht Holdings beheert het fonds. Deze organisatie investeert sinds 1998 in spin-offs van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht. 

Zorg & ICT 2020

Wilt u alles weten over de laatste digitale ontwikkelingen voor de zorg? Breng dan een bezoek aan Zorg & ICT 2020. De beurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 27 tot en met 29 oktober 2020. Registreren kan via de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-06T14:49:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.