Zorgtech-conferentie HIMSS afgelast om corona

Organisatie annuleert het event in Orlando vanwege 'onacceptabel risico'

Dit artikel delen:
Zorganalyse DNA

HIMSS20, een van ‘s werelds grootste conferenties over zorg en technologie, gaat volgende week niet door vanwege het coronavirus. Organisator Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) acht het risico op verspreiding van en besmetting door het virus te groot en annuleert het event in Orlando.

Officieel heet het evenement de HIMSS Global Health Conference and Exhibition en zou het deze maand voor de 58e maal worden georganiseerd. Maar helaas. ‘Het is duidelijk dat het een onacceptabel risico zou zijn om vele duizenden mensen volgende week bijeen te brengen in Orlando’, schrijft de organisatie.

Volgens de adviesraad van HIMSS is het laatste etmaal bij veel organisaties het besef gekomen dat het coronavirus grote gevolgen heeft. Met name voor de specifieke doelgroep van de conferentie is de impact van besmetting groot. Het zijn veelal uit mensen uit de zorgsector, van wie wekenlange quarantaine de druk op de zorg onnodig groot zou maken.

45.000 deelnemers

Jaarlijkse bezoeken ongeveer 45.000 mensen het wereldwijde evenement van de HIMSS. Het zijn medici, managers en leveranciers uit de zorgsector. Normaal gesproken reizen ook vanuit Nederland veel mensen af naar het event.

Zorg & ICT 2020

Wilt u alles weten over de laatste digitale ontwikkelingen voor de zorg? Breng dan een bezoek aan Zorg & ICT 2020. De beurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 16 tot en met 18 juni 2020. Registreren kan via de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-06T16:36:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.