Tenzinger slaat met De Heer opnieuw overnameslag

Bedrijf nam eerder Cura van Unit4 over

Dit artikel delen:

Het Utrechtse zorgconcern Tenzinger neemt De Heer Software uit Sliedrecht over, waar ook e-health-leverancier Serviant onder valt. Hiermee versterkt de moedermaatschappij van epd-leverancier Medicore en zorgconsultancybureau Cure4 zijn positie als leverancier van elektronisch cliëntendossier (ecd)- software in de markt voor gehandicapten-, ouderen- en thuiszorg. Hoeveel er voor de nieuwe aanwinsten betaald is, is niet bekendgemaakt. Het kantoor van De Heer in Sliedrecht blijft behouden.

Tenzinger nam eind 2019 ook al de business unit Cura van Unit4 over. Ceo van Tenzinger Boris Holotcheff geeft aan dat slagkracht en schaalgrootte essentieel is om meer verbondenheid tussen zorgsystemen te realiseren. ‘Er is meer verbondenheid nodig, meer ontwikkeling van ambulante tools, platformen en apps die zorgprofessionals en cliënten laten samenwerken en meer inzet van data. Een ecd-leverancier kan dit natuurlijk op eigen kracht proberen op te pakken, maar wij zijn van mening dat echte innovatieve slagkracht en dus schaalgrootte nodig is’. Tenzinger koppelt hierom de kennis vanuit dochteronderneming Medicore, dat epd’s levert binnen de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en medisch specialistische zorg, met de kennis en kunde van Unit4 Cura en De Heer Software.

Zorgsoftware wordt contextgestuurd, situationeel en persoonlijk

Een belangrijk uitgangspunt van de digitale strategie van Tenzinger is de centrale rol van data. Tenzinger-dochter Medicore deed al ervaring op met data science-projecten in samenwerking met opdrachtgevers in de GGZ en jeugdzorg. Deze activiteiten worden nu gebundeld binnen Tenzinger. Björn Simmelink, cfo van Tenzinger, geeft aan dat nu al ruim 120.000 zorgprofessionals met hun elektronische cliëntendossiers werken. Hij voegt hieraan toe dat deze zorgwerknemers dagelijks zorgdata vastleggen waarmee patronen kunnen worden ontdekt, gesignaleerd en voorspeld, ook de zorgsoftware die het bedrijf aan gaat bieden zal hierdoor volgens hem steeds meer datagedreven worden. Dit bekent meer en meer contextgestuurde, situationele en persoonlijk technologie in de zorg.

Zorg & ICT 2020

Wilt u alles weten over de laatste digitale ontwikkelingen voor de zorg? Breng dan een bezoek aan Zorg & ICT 2020. De beurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 27 tot en met 29 oktober 2020. Registreren kan via de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-12T10:22:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.