Corona verplicht ziekenhuis tot capaciteitscheck

Dit artikel delen:
Ziekenhuis, kliniek, gezondheid, dokter

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verplicht alle ziekenhuizen in Nederland tot het gebruik van het landelijke platform 2Twynty4. Dit ict-systeem laat continue zien in welk ziekenhuis nog bedden beschikbaar zijn.

Het LCPS heeft hiertoe afgelopen woensdag besloten met als doel de coördinatie en samenwerking tussen ziekenhuizen te verbeteren. Het ict-systeem, 2Twynty4 geheten, wordt de komende dagen landelijk uitgerold naar alle ziekenhuizen. Dit betreft een tijdelijke situatie waarbij 2Twnynty4 zijn systemen kosteloos ter beschikking stelt. Deze informatie is eerder ook al door het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) naar de ziekenhuizen verspreid.

Niet-vrijblijvend

"Elke dag die we verliezen met het inregelen van zo compleet en betrouwbaar mogelijke actuele capaciteitsinformatie is een verloren dag"

Het LCPS benadrukt dat het besluit om dit systeem te gebruiken vast staat en niet-vrijblijvend kan zijn. ‘Elke dag die we verliezen met het inregelen van zo compleet en betrouwbaar mogelijke actuele capaciteitsinformatie is een verloren dag. Dit betekent dat van alle ziekenhuizen volledige medewerking wordt verwacht. We vragen jullie binnen het ziekenhuis dit te organiseren en de ict-afdeling de opdracht te geven hieraan mee te werken’, aldus de organisatie.

Om dit praktisch mogelijk te maken wordt elk ziekenhuis elke vijf minuten bevraagd met een zogenaamde query waarna de data beschikbaar komen in het landelijk systeem. Directeur van zorgleverancier Nexus Eric van Kooten geeft aan dat er direct wordt overgegaan op deze aanpak om hulpdiensten te ontlasten. ‘Vanwege de urgentie en het landelijk belang faciliteren wij al onze partnerziekenhuizen kosteloos de aansluiting op het systeem en roepen collega-leveranciers op hetzelfde te doen', aldus Van Kooten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-27T10:52:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.