Gilde haalt 416 miljoen euro op aan zorgkapitaal

Dit artikel delen:
Euro

Gilde Healthcare ziet enorme kansen in de digitale zorg en medische technologie. Mede met het oog daarop heeft de Nederlandse investeringsmaatschappij een nieuw zorg-investeringsfonds opgetuigd met liefst 416 miljoen euro aan groeikapitaal.

Het nieuwe fonds dat was overtekend, richt zich met name op zorgondernemingen die betere zorg mogelijk maken tegen betaalbare kosten. Philips en Rabobank behoren tot de internationale partijen die er geld in hebben gestoken. Per portefeuillebedrijf zal tussen de tien en veertig miljoen euro worden geïnvesteerd. Het geld gaat vooral naar scale-ups.

Managing partner Pieter van der Meer verwacht veel van monitoring op afstand en thuiszorg van patiënten. Volgens hem is dat nu relevanter dan ooit in de strijd tegen Covid-19. 'De gezondheidszorg in Europa en de VS verandert snel,' zegt hij. Groot is de behoefte aan meer patiëntgerichte zorg.

Gilde Healthcare heeft hoofdvestigingen in Utrecht en Cambridge (Massachusetts). Sinds 2000 is men via meerdere fondsen actief in medische technologie en nieuwe geneesmiddelen. De venture- en groeibedrijven waarin wordt deelgenomen, zitten in Europa en Noord Amerika. Daarnaast is er een private equity fonds dat zich vooral richt op de middenmarkt in de Benelux en Duitstalige landen. In totaal heeft de investeerder 1,4 miljard euro in beheer. Een recent succes betrof de verkoop van Stat-Dx, een diagnostisch platform voor infectieziekten (inclusief Covid-19), aan het Duits-Nederlandse medische testbedrijf Qiagen. 

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-31T14:25:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.